Sunday, April 13, 2014

Kyte Peale

Kyte Peale (Tanker, Eesti). pdl 0,33 l. alc 6,66 %vol. Liigimääratlus: IPA. Ratebeer'is pole veel koondhinnet, beeradvocate ei tunne seda veel.

Tootjainfo: "Tanker, Kyte Peale on kui starter, mis tõmbab käima iga õllesõbra, täites sinu peal humaliku kütusega- Kyte Peale, Õllesõbrad!" IBU 50

Lihtne väike pudel, omanäoline kirjuvõitu tumedates toonides silt. Valge vaht moodustab kahe sõrme pakuses kihi, mis püsib päris tublisti. Õlle värvus - kuldoranž. Aroom on meeldivalt tsitruseline, meenutades mandariine ... ja sellele lisandub mingi vaigune, peaaegu kamprine nüanss, mis kõditab nina ja paneb pead murdma, mida see meenutab, kas seedrimänni seemneid või mereadru.

Esmamekk on keskmisest sutsu kergema kehaga ja intensiivselt mõrkjas. Keskmaitses tasakaalustab seda mõrkjust kena karameljas linnasepehmus, mis on lausa terasepikuliselt muhe ja kohev. Lõppmekk on leivane ja karmipoolne, meenutades rohmakaid šoti eile, kuid tsitrusjas mõrudus ei lase unustada, et tegu on siiski IPA'ga. Järelmaitse on väga värske ja väge täis, turgutades ihu ja vaimu, mahlaselt puuviljane ja mõrkjalt humalane.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga übertasandi rüübe! Siia juurde soovitaks pakkuda kodusküpsetatud leiba paksu kihi samasuguse koduse võiga!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment