Tuesday, August 12, 2014

Lõputu trill ja trall

Lõputu trill ja trall (Ehte, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,1 %vol. Liigimääratlus: belgia hele kange eil.

Tootjainfo: "Linnased, humalad, kommisuhkur, vesi ja pärm. IBU 25"

Väike lihtne pudel, vahvalt lakooniline kollane-valge silt. Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid kaob kiirelt ja valjul kohinal olematuks. Õlle värvus - õrnalt udune tumekollane. Aroomis domineerib alguses süsihappegaas, kuid seejärel tuleb esile väga hea vesi ja ananassi-dropsikomm :)

Esmamekk on keskmisest vaid veidi raskema kehaga (üllatav selle kanguse juures) ja vürtsikalt keeleotsa näksiv. Keskmaitse lööb näo naerule ja kõrvad liikuma ... jeebus, sihukese peoloomaga peab ettevaatlik olema, et mitte kiirelt alt minna! Keel keeratakse mänglevalt rulli ja siis lastakse plaksuga lahti, kilgates sinna juurde "kukekomm" või midagi muud säherdust lapsikult jaburat :) Lõppmaitse kiheleb keelepäral triplile omase putukasiblimisena ja mõrkjas-magus plaksukomm paugatab kah sinna vahele. Järelmaitse on rutjuvalt rõõmus, kablutades edasi-tagasi nagu kevadine vasikas ja pannes unustama, mida ma siia üldse kirjutada tahtsin.

Keskmisest raskema kehaga, alakarboniseeritud ja õrnalt õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-magusa buketiga MEGATASANDI lapsikult rõõmus ja eakohatult vindiline rüübe :) Oi seesummase rüüpega peab ettevaatlik olema ... kuigi kuradile see ettevaatus! :)))

See rüübe PEAB tootmisse minema!
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment