Friday, October 10, 2014

Lacerta

Lacerta (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,1 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Lacerta on valmistatud Indi Pale Ale retsepti järgi. Sama retsepti järgi pruulitud Elementaarne IPA pälvis märtsis toimunud kodupruulijatel võrdluses 2.koha.
Õllele annavad mõruduse Citra humalad ja värvi karamell-linnased. Värske aroom on tagatud kuivalt lisatud humalatega käärimise lõppfaasis."

Väike lihtne pudel, oranžil sildil sisalik. Valge vaht täidab pool klaasi ja on üpris püsiv. Õlle värvus - häguselt tumeoranž. Aroom on sidrunikoore ja mandariinimahla vahepealne, lisaks pärmi soe nüanss.

Esmamekk on keskmisest suts tihedama olekuga ja intensiivselt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse mõjub juba veidi leebemalt, olles tihkelt greibiselt biskviidine. Lõppmaitse meenutab taas apelsinikoort, nüüd juba segatud punase apelsini mehuga. Järelmekk segab kokku pärmise soojuse ja tihke mõrkja mahlasuse.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga korralik IPA. Teinikord soovitaks pruulmeistril ka arvutuslik IBU sildile tuua, eriti IPAde puhul.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment