Tuesday, November 18, 2014

Vormsi tume eripruul

Vormsi tume eripruul (Vormsi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Liigimääratlus: tume lager.

Tootjainfo: "Sametine tume laager, suurepärane kaaslane sügismasenduses, sobib kenasti jõuluprae ja hapukapsa juurde."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt on saanud pisut parema lahenduse, tootenimi on pisut paremini nähtav (kuid domineerib siiski tootjanimi). Sentimeetrine tumekreemjas vahukiht  taandub kirmeks, mis jääb pikalt püsima. Õlle värvus - kirkalt tume pruunikaspunane. Aroom on õrnalt hapukalt leivane ja tumedaid rosinaid meenutav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse mõjub tõepoolest lubatult sametiselt, meeldivalt külluslikult ja pisut veiniseltki. Hapukas-mõrkjas leiva ja melassi segune sulnis vedelik lausa paitab maitsenäsakesi. Lõppmaitse muutub veelgi pehmemaks ja täidlasemaks ... lausa raske on uskuda, et tegu on laagerõllega! See suutäis mõjub biskviitjalt ja meenutab tumedaid rosinaid, mis on kastetud hapukasse tihkesse viinamarjamahla. Järelmekk on mõnusalt mõrkjas-magus, tihkepoolne ja pikalt end keelepärasse lukustav. Toekas ja sume suutäis, kas teate!

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe. Tõepoolest jõuluõlleks sobilik, kuigi masendusest ei tea Gambrinus midagi :)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment