Monday, August 3, 2015

Ära aja IPA

Ära aja IPA (Matsalu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,1 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "IBU 61, EBC 20" Pole just palju. Pealegi Gambrinus pahandab - mismõttes tehakse ilma sildita õllesid? Isegi pilootpruul PEAB saama peale mingi sildilaadse toote! Mehed-vennad õllepruulid, jätke see endale ometigi meelde, et ehkki oma meelest teete te pulli, teete te tegelikult ajalugu! Eesti õlletootmise ajalugu, mis ilma teie sildita jääb vaesemaks. Ja see on öeldud ilma vähimagi irooniata!

Väike lihtne pudel, mille pole silti. Tihe valge vahukiht on pikalt püsiv ja kõvasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - uduselt tumekuldne. Aroom on murune ja marjane, meenutades näppude vahel puruks rudjutud teelehte ja pohlalehti ning murakaid.

Esmamekk on tihkepoolse kehaga ja sama tihkelt maitsekalt hapukas-magusakas. Keskmaitse mõjub veelgi tihkemalt ja nauditavalt marjane, pohlade ja kadaka ning vaarikate segune. Lõppmaitse mõrkjas-vürtsikas tihedus paned juba kergelt  kukalt judistama ... ohh siin saavad kokku päris pöörane annus taruvaiku, kreeke ja punast sõstart koos nelgi ja kardemoniga. Järelmekk on hapukas-mõrkjas, tümakalt tihe ja keelepära näpistav, Sellega võiks nii suvilaseinu peitsida nõrgemate putukate sissetungi vastu kui ka pärastlõunast roidumust tõrjuda.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja pisut õlija paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASEME rüübe! Humalalembese mekkija jaoks lihtsalt oivaline klaasitäis, normaalse inimese jaoks "järjekordne ülevõlline humalaleotis". Grillitud ja pestoga kaetud suvikõrvitsa isu tekkis!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment