Tuesday, March 1, 2016

Penumbra

Penumbra (Käbliku, Eesti) pdl 0,5 l. alc 11,9 %vol. Liigimääratlus: "imperial stout"

Tootjainfo: "Tegemist on Käbliku pruulikoja seni kõige kangema ja tummisema õllega.
Linnased: Pale, Smoked, Cafe, Chocolate, Special B, flaked wheat, Wheat. Mesi. Humalad: Topaz, Chinook,. USA pärm. Lisaks on õlles hoitud vaniljekaunu.
IBU 56"


Väike lihtne pudel, sildil ... eee ... penumbra! Noh te ju guugeldasite juba järgi? :) Aga misasja teeb selle ringvalguse sees käbliklind? :) Pruun sõrmepaksune vaht on kaunikesit püsiv. Õlle värvus - sügavpunase helgiga tummmmmepruun. 

Aroom mõjub raskelt, portveiniselt, röstilinnaste ja tumeda šokolaadi, metskirsside ja kuivatatud pohlade nüanssidega. 

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-magusakas, täidlane ja soe nagu suur saunaahju peal küpsev leib ... huvitav kas nii saab leiba küpsetada?

Keskmaitse lisab kuivatatud mustade ploomide jõulist hapukas-magusust, mis täidab kogu suuõõne ja pea ja lisaks veel pool tuba. 

Lõppmaitse mõjub kui kodune ploomivein ja pihlakanalivka segu, joobnustav ja raske ja külluslik suutäis valgub vaikselt mööda su selgroogu, muutes jalad pehmeks ja mõistuse laisaks.

Järelmekk toob mängu kõrvetatud leivakooriku, mis on kastetud ploomikonservivedeliku ja kohvilikööri kokteili sisse. Niimoodi küll viisakas seltskonnas ei tehta, aga taevane arm kui hea on teha mitteviisakaid asju, kas pole?

Mõmõhh-kui-raske kehaga, laisalt õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga MEGAtasandi rüübe! Dessertõlu. Luksuslikku ploomi-šokolaadikooki tahad? Ei taha, sest siit klaasist saad sa ta vedelal kujul kätte. Ja ilmselgelt võtad veel vähemalt ühe tüki ... või eee ... klaasi veel juurde. Gambrinus võtab küll. Ja siis jääb tugitooli tukkuma. Sest nagu on öeldud - vaid magav inimene ei tee pattu. 
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment