Thursday, July 28, 2016

30 aastat hiljem

30 aastat hiljem (Ehte, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Liigimääratlus: saison

Tootjainfo: "Linnased: pilsner, cara clair hapestatud. Humalad: mosaic. Pärm: belle saison"

Väike lihtne pudel, lihtne sildike ... mille osas tahaks pisut norida selle värvivaliku osas - no valge sildi pealt helekollast kirja välja lugeda pole just kõige silmasõbralikum. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane. Aroom on leebelt magusakas-hapukas, meenutades sidruninätsu.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, mõnusa mõrkja tasakaalustava noodiga, mis meenutab sidrunikoore tsukaadi. Lõppmaitse lööb saisonile omaselt vürtsikas-hapukalt särama, kirkalt nagu varajane päikesetõus mererannas, kus liiv on veel niiske ja esimese/viimase jalutaja jäljed mõjuvad kui reljeefne romantika. Järelmekk on vürtsikas-hapukas, sidrunheina ja karamelliseeritud sidrunimarmelaadi taoline, õhuline ja kerge, karge ja silmi esimsestes päikesekiirtes pilgutav ... suvehommik jeeee!

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Kirkalt karge, mõnusaimalt värskendav, naeratama panev ja päikeseline. Pakkuda helgelt nukratel üksinduse hetkedel.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment