Thursday, December 1, 2016

Bolshevik Bastard


Bolshevik Bastard (Nickel, Kanada) prk 0,473 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang 89 punkti.

Tootjainfo: "Our Nickel Brook ’Bolshevik Bastard’ Russian Imperial Stout is scientific creation brewed especially for those of you who aren’t afraid of big and bold flavours! Made with a blend of Roasted, Chocolate and Crystal malts; this Imperial Stout exhibits many deep flavours of rich, roasty chocolate and dark fruit. To counterbalance the sweetness, the Bolshevik Bastard is aggressively hopped to give rise to this remarkably smooth Russian Imperial Stout. Na zdorovye!"

Keskmist mõõtu purk, kujunduses punapäike :) Tumepruun vaht täidab 3/4 klaasist ning tardub sinna makrofleksina. Õlle värvusest ma isegi ei kavatse teile rääkida :) Aroom ... eee ... kuidas saab ta sihandsel joogil nii tagasihoidlik olla? Veidikese tumedaid rosinaid - ja sisuliselt ongi kõik!?

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse ... ooo nüüd me räägime! Vürtsikas hapukas ja mõrkjas ühekorraga. Tõsi küll, keha jääb ikkagi selle tegelase jaoks oodatust õhemaks, kuid see meeldib melassi ja kohvi ning pihlakate segu paneb tunnustavalt noogutama. Lõppmaitses tugevneb hapukas röst, selles aimdub midagi ... hmmm ... röstitud sidrunikoor ... või siis pikalt grillil olnud sidrunviilakas. Järelmekk kaob üsna kiirelt, jättes vaid mõrkja ja õlija kihi kurku.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva ning samas õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga Väga hea taseme rüübe. Ja ongi kõik, kõrgemale vana Gambrinus seda hinnangut tõsta ei saa. Sest noh vaata ... imperial stoudist ootaks midagi vägevamat, kuid see tegelane jookseb esmamuljest tekkinud ootuste lati alt läbi. Ja kuhu kurat jäi lõhn?
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment