Wednesday, December 28, 2016

Cuvée Soeur’ise


Cuvée Soeur’ise (De Leite, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer - Top 50" ja hinnang 98 punkti.

Tootjainfo: "Triple kriek - oak aged."

Väike lihtne pudel, sildil nunnapilt keset kirsikuhja. Nunnuroosa vaht täidab pool klaasi ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt helepunane. Aroom on leebelt kirsine

Esmamekk laksatab vastu keeleotse heleda hapu siraka ja ütleb kirsside nimel tere. Keskmaitses esmane hapu ehmatus taandub, selle asemele astub vürtsikas-mõrkjam väärikas belgia nunnake ... kellel on käes siiski suur kirsikorv, kuid see mõjub ... ohhhh kui naturaalselt ja ehedalt, mitte steroidide peal ülepunnitatult kirsikontsentratsioonine nagu mõnede odavamate sõtsete puhul seda tunda on olnud. 

Lõppmaitses seguneb triple-õllele omane vürtsikas puuviljasus kirsside muheda mahlasusega ja moodustab säravalt erksa segu. Tuba täitub päikesega ja naeru ning kirssidega. Järelmekk pargib mõnusalt keelepära, justkui oleks söönud suuuuure peotäie kirsse ja ... no ei suuda peatuda, võtad teise peotäie veel :)

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Oivalisim segu triple-õlle väärikast mängulisusest ja kirsside mahlasusest!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment