Wednesday, December 14, 2016

Ho-ho-ho

Ho-ho-ho (von Hop(?), Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Liigimääratlus: imperial stout

Tootjainfot pole, va aastaarv 2015.

Väike lihtne pudel, sildil kummaline tulisuine põhjapõder veel kummalisema ratsanikuga. Korki katab helesinine massiivne kummine vahaplönn, mille ärakatkumisega on tükk tegemist. Kohvipruun vaht täidab 90% klaasist, püsides väga kaua. Õlle värvus - kirkalt tummmmmmepunane.

Aroom on veidi üllatav - 12-kraadiselt imp-stoudilt ootaks võimast lõhnalaksakat, kuid see on üsna leebe ... ning pigem odraveinilik. Raske, puidune, röstine ... kuid samas delikaatne nagu konservatiivne inglis härrasmeeste klubi. Hmmmm, justkui tunneks isegi sigarilõhna.

Esmamekk on raske ja mõrkjas, portveinilik ja puidune. Keskmaitse ... ohjaaaaa, see on pigem õrna suitsuvinega odravein kui imp.stout. Suured pehmed nahktugitoolid, milles istuvad sirgeselgsed peenetriibulises ülikonnas härrased loevad õhtuseid lehti ja vahetavad üksikuid sõnu. Ehk prooviks suitsust šerrit?

Lõppmaitse - mõrkjas ja vaigune. Röstitud kookos? Igatahes pähklid. Tume-mõru šokolaad. Suituses viskivaadis küpsenud portvein. Aga söör James, kas ma olen juba rääkinud seda lugu, kuidas me Indias tiigrit jahtisime. No kuulake siis!

Järelmekk. Vahane ja tahmunud. Tubakas. Raekoja kell kõmistab juba keskööd, kuid meie muidu hillitsetud härrased on hoos. Pintsakud toolileenil, vestiväel tegelased proovivad mõningaid uuemaid maadlusvõtteid, võietud vuntsid sõjakalt kikkis.

Raske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Marupõnevalt odraveini ja imp.stoudi piirimail raskepäraselt loksuv nähtus, mille tuhm-tubakane toon ja šerrilik kõrvalseiklus muudavad selle klaasitäie pikalt ja kildhaaval nauditavaks. Siia juurde on mõistlik pakkuda klaas vett.
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment