Tuesday, December 13, 2016

Korstnapühkija akt


Korstnapühkija akt (Üsse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,1 %vol. liigimääratlus: stout

Tootjainfot sildil pole, lisasõnumiga sain teada et "Korstnapühkija on kadakusitsu stout"

Väike lihtne pudel, sildil vuntsiline korstnapühkija. Pruun vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirka vähese punase helgiga tumepruun. 

Oooo ... siin aroomis ON suitsu! Kas nüüd just kadakasuitsu, seda ei oska vana Gambrinus eristada, kuid okaspuule omane on see hapukas-mõrkjas lõhn tõesti.

Esmamekk on keskmise kehaga ja leebelt mõrkjas. Keskmaitse muutub tunduvalt kehakamaks, kustutades selle esmase tajuhäire, et kudamoodi nüüd 8-kraadine tegelane naa hõre mekib. Suitsune ja hapukas-mõrkjas pehmus mähib keele tihkesse embusse. Lõppmaitses tungib läbi suitsu esile tihke linnaseline pehmus ja aimatava toekas magusus, kuigi esmaplaanile jääb tummine suitsune mütakas. Järelmekk on soe, vürtsikas ja kogukas, justkui istuks keelepäras tahmunud rehepapp, liigutades pika roobiga leelõukas tukke ja popsides pikavarrelises piibus kadakaokkaid.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kergelt õlija paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe. Seni siinmaal toodetud suitsuõlledest üks võimsamaid, aga samas siiski mitte ülevõllikas. Koos maasuitsu singiga paras paarike.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment