Saturday, December 24, 2016

Noblesse Extra-Ordinaire Pure-Oak


Noblesse Extra-Ordinaire Pure-Oak (De Dochter van de Korenaar, Belgia) pdl 0,66 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale - Top 50" ja hinnang 96 punkti!!

Tootjainfot leida ei õnnestu

Keskmist kasvu õlakas pudel, millel ripub kaelas tammepuu kettake. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž merevaik. Aroom on hapukas-puuviljane ja mõnusalt vürtsikas, nagu heale belglasele kohane. Vähene mõrkjas puidune toonike tagapool võib olla genereeritud nimest ja tammekettast :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja vürtsikas-magusakas. Keskmaitse ... oohhoo ... see on mitmekihiline ja nauditav! Hapukas-magusakas puuviljasus laotab su ette ananassi ja virsiku, lisab väikese peotäie mandariine ja vaatab küsivalt otsa: et kas härrased soovivad midagi veel? Vastust ära ootamata pakutakse sinna juurde ka tammepeekrist aprikoosiveini. 

Lõppmaitse pargib mõnusalt tammiselt keelekülgi ... no aga mida sa ootasid tammepeekrist juues? Väike nelgipulgake peekris lisab hea vürtsika lisanoodi, muutes kogu suutaju pehmemaks ja muhedamaks. Järelmekk on taaskord magusakas-vürtsikas nagu nooblimad belglased ikka, mõjudes õilsalt ja väärikalt kui vana suguvõsa koolitatud esindaja.

Keskmisest kriips raskema ... või oleks nüüd õigem öelda puidusema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivavõitu paletiga, vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Väga stiilipuhas belglane, mida õilistab tamme parkiv hapukas noot. Pidulik ja elegantne rüüpeke, mida oleks hea pakkuda enne õhtusööki aperetiiviks.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment