Wednesday, December 14, 2016

Odramahl

Odramahl (Tedre, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,4 %vol. Liigimääratlus: american IPA

Tootjainfo: "Linnased: Finest Pale Ale Maris Otter, Cara Ruby. Humalad: Galaxy, Simcoe, Ahtanum, Amarillo. Pärm: Safale US-05
IBU 84"

Väike lihtne pudel, selle tootja kohta lihtsapoolne sildikujundus on humalarohke. Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib päris kaua. Õlle värvus - õrna uduvinega kuldne. Aroom on pungil täis puuvilju, hurmaad, rosinaid ja virsikuid.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse plahvatab suus puuviljase lainena, taaskord hurmaa, konserv-aprikoosid, pehmed mahlased pirnid. Lõppmaitse muutub pisut puisemaks ja heinasemaks, kuid põhitooniks jääb siiski troopiline toon ... huvitav, miskipärast mandlise alatooniga. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, kuivapoolne ja kauakestev.

Keskmisest suts raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Mahlasema otsa IPA'de suurepärane esindaja. Pakkuda koos kuivatatud virsikutega, mille sisse võiks pressida veidi toorjuustu.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment