Sunday, December 11, 2016

Paks Wilfrid


Paks Wilfrid (Rotiküla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: "Saison"

Tootjainfo: "Linnased: pilsner, Vienna, Munich, CaraMunich. Humalad: Northern Brewer, Goldings, Columbus, . Pärm Belle Saison"

Väike lihtne pudel, sildil ... nomaietea, mingi veider üheplaaniline sikerdis-mehike vahib sinki? Valge hõre vaht täidab üle poole klaasis ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne merevaik. Leebevõitu lõhnas on tunda ebamäärast marjasust. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja ärksalt vürtsikas-hapukas. Keskmaitse on särtsakalt magusakas-hapukas, tihkepoolne, sädelev ja tikritest tehtud vahujooki meenutav - selline šampnajlaik kihin täidab kogu suu. Lõppmaitses lisandub tugevat mõrkjas-hapukat tooni, pohlade ja tikrite vahele jäävat ... miskipärast kissellilikke tajuhäireid tekitav ja samas mõnusalt pidulik. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, veidike raskemoeline, kodune ja samas meeleolukas - noh nagu vanamoeliste ehetega kaetud jõulukuusk, mis lihtsas kuid ehedas küünlasäras mõjub siiski niiiiiii soojalt ja õdusalt, et tahaks lausa tema juurde vaibale külili keerata, läbi vidukil silmade seda kõik pikalt vahtida ja kuulata sinna juurde harras-leebeid krabisevaid jõululaule.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, vürtsikas-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Kuidagi koduselt mõjuv saison, mille juures istuks kohe pikemalt, loopides samal ajal põske pisikesi piparkooke.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment