Thursday, December 15, 2016

Porridge Bullet


Porridge Bullet (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "American Strong Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Barrel Aged multigrain breakfast ale.
A big and bold dark ale, brewed with four types of grain, aged in selected barrels and carefully blended to perfection."

Ummm, huvitav, RB's on kanguseks väidetud 12,5 %vol. Kuskohast see nii värske toote puhul tuleb, siin pole ju eri väljalaskeid mängus?

Väike lihtne pudel, ülemäära kirju silt, kuid pudeli leidmist poeriiulilt hõlbustab erk-kollane vahakaelus. Tumepruun sentimeetrine vahukiht taandub üsna kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirka kuid vähese punakaspruuni helgiga must. 

Aroom. Siin on mille üle mõtiskleda. Imp.stoudilikku rasket rösti - linnuke kirjas. Odraveinilikku magusat töntsakust - olemas. Tammevaadi vanilje - check! Vaigust-puuviljast humalat - no seegi leitav. 

Esmamekk on raske ja jõuliselt mõrkjas-magusakas. Tasapisi hakkab keeleots kuumenema alkoholi mõjul, samas lisandub ka kaneeline-vaniljene pehme vürtsikus. Keskmaitse muutub veelgi raskemaks, lausa õlijaks, vaniljene ümarus üritab võistelda brändiliku teravusega. Kohvi ja karamell segunevad mõnusasse sõbralikku embusse, meenutades karamelli-kisselli, mille südamikuks on rummitarretis punase sõstraga.

Lõppmaitse kukutab möödaminnes keelele nii umbes tonnijagu ploome. Ja kui sa arvad et sellest raskusest peaks piisama, siis äsab juurde veel mandli-halvaad ja kummutab takkatippu soru šerrit. Kui on dekadents, siis juba põhjani, kas pole, mu härrased ja prouased.  Kellele on vaja neid madalamaid maju? Ehh kui juba mürrrrgeeeeelllll, siiiiiis mürgel lõpuni, ahhhh kui juba uunustuuuuus, siis olgggu täielikkk!

Järelmaitse köhatab korraks suitsuse kurgu puhtaks ja möirgab laulda nagu purjus metseesel. Tuba täitvad dissonantsed toonid/ Kaunid laulusõnad juubilari elada siis lasid/kõige agaramad lauljad kakofoonid. / Ja siis hüüti kolmas proosit! 

Einoh, niiiiii jaburalt mitmeviljaõlut ja mitmestiilipidajat oleks patt ahistada normaalse kokkuvõttega. Ei ma ei väida siia mingit "kosmilist", kuid EBANORMAALNE ja SIGAHEA on see jook igatahes. Jestas mulle meeldib, et Põhjala poisid nii lollakad on. Stiilipuhast õlu teha on keeruline. Stiilidest aga elegantse hooletusega üle astuda on veel imetabasem. Muuseas, mina oleks siia veidi soola kah pannud - noh nii kirsiks tordil või nii. Muuseas, hea kohvi sisse käib sipake soola, miks mitte proovida ka siia õllesse!
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment