Monday, December 26, 2016

Rehepapp

Rehepapp (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,6 %vol. Liigimääratlus: rukkistout

Tootjainfo: "Vesi, rukki-, odra- ja nisulinnased, Aramais ja Crystal humalad, pärm." Väike lihtne pudel, sildil kaks hõõguvsilmset talutaati. Kreemika varjundiga sõrmepaksune vaht püsib märkimisväärselt kaua. Õlle värvus - väikese uduvinega tume kuldselt pruun. Aroomis on tunda hapukat, suitsuses ahjus küpsetatud leiba.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja intensiivselt hapukas-mõrkjas ja väikese suitsuse puudutusega. Keskmaits on raskelt karameljas, mõnusalt suitsuse ... ja lausa lihaliku tihkusega. Lõppmaitse omandab juba määääratult laia, sooja ja naeratava karamelja põhja, millele kuhjatakse peoga tumedaid rosinaid, nätskeid suitsutatud datleid ja väike suitsujuustu viiluke. Järelmekk torgib vürtsikalt ja veidi alkoholiselt keelekülgi, soendab rummis leotatud virsikutena kurgupära ja loojub meeldiva, ehkki piiiiisut imalavõitu magusa kumana sinu sügavusse.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-mõrkjas-suitsuse-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Nisu lisamine muutis selle pruulise veidi liiga pehmeks, oleks oodanud veidi karmimat kõnetust, kuid soovitan seda kraami enne tarbimist vähemalt pool aastat järelküpsetada ja tulemus peaks saama imeline!
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment