Friday, December 23, 2016

Saison Réserve


Saison Réserve (Nøgne Ø, Norra) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison" ja hinnang 92 punkti!

Tootjainfo: "This is our flagship saison that we have aged in a variety of wine barrels with wild yeast and bacteria. We thoughtfully selected barrels from 2012 and 2014 and blended them together to create a beer with character and balance. Share with good friends or store in your cellar."

Väike lihtne pudel, pruulikojale omane sildikujundus ehk tavapärasest kuldsem. Vaht vurtsab pudelist välja, kuid klaasis kaob sisuliselt kohe. Õlle värvus - eks sellise purtsatuse puhul polegi muud oodata kui mudrust udusust. Aroom on tavapärasest saisoni hapukas-vürtsikast olekust teravamalt hapuka tooniga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse mängib hapukas-vürtsika noodiga, kuid mudrusus häirib. Lõppmaitse toob juurde kuldsemat täidlasemat magusust. Järelmekk on hapukas-mõrkjas ja meeldiva vürtsika õhetusega.

Keskmisest suts raskema kehaga, ülekarboniseerunud paletiga, hapukas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga üsna heal tasemel rüübe. Kahjuks on konkreetselt selles pudelis mingi mutukas veinivaatidest sisse jäänud ja oma elu elanud. Vanal Gambrinusel on põrgumoodi kahju, sest see õllestiil on enamasti väga häid elamusi pakkunud ning ka tootja renomee lubas kõrgeid ootusi.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment