Monday, December 5, 2016

The Birth of the Cool


The Birth of the Cool (Hõlu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "A big, birthday cake-inspired imperial stout.

Happy birthday! We hope you say this, or some variation of it, as you open this beer. What better way to celebrate such a joyous occasion than to drink a birthday cake? We loaded this beer with chocolate and milk sugar, and plenty of choice malts, for this very purpose. Then, in keeping with our usual theme, we named it after the album that made Miles Davis famous. The Birth of the Cool was innovative, and it birthed the genre known as ’cool jazz’. We hope people will think our beer is innovative, but we doubt our beer will give birth to a new style of beer. That said, it’s pretty great for celebrating your birth, and we think you’re cool if you think so too. Enjoy The Birth of the Cool (that’s you!).
Ingredients: water, barley malt, oats malt, lactose, hops, yeast."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt seekord mustal taustal. Hallikaspruun sõrmepaksune vaht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - totaalselt must. Aroom on rämedalt röstine ja kuhjaga šokolaadine, lisaks suuuuuuuuuuuur tassitäis kakaod. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ... mismõttes ... kuhu jääb 9,5% imp stoudi puhul oodatav tontjas raskus? Aga maitselt on kõik korras - see mõrkjas-magusus on täiesti õiges jõulisuses. Keskmaitse ... ahhhaaaa ... siit see keha tuleb! Tasapisi, kuid siiski. Šokolaad, mustad ploomid, tumedad rosinad, must rumm, šokolaad ... lagrits ... ja siis veel miskit. Ahjaa, kuivatatud kreegid!

Lõppmaitse on mõnusalt portveinise hapukas-magusa allnoodiga mõrkjas. Justkui kastaks kuivatatud ploomi šerri sisse ja haukaks mõrušokolaadi peale. Või siis vastupidi, ikka on hea, aga teistpidi. Järelmekk tõmbab sisse veidravõitu roostese ja pärmise noodi, mida imp.stoudist ei ootaks ... noh aga siis tuleb meelde et kuskohas see jook valmis tehti ja kõik asetub omale kohale. 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe. Veidi vastuoluline, kuid üldiselt siiski igati tunnustust vääriv tegelane. Ehk vast küll veidi noorevõitu - see kraam vajaks veel pool aastat puhkamist enne kui turule tulla.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment