Wednesday, April 5, 2017

Shadow Assassin


Shadow Assassin (Tanker /Van Moll, Eesti / Holland) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Barley Wine“ ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Black barleywine
IBU 81"

Must odravein? Midagi totaalselt uut vähemalt vana Gambrinuse jaoks.

Väike lihtne pudel, mustvalgel jaapani maastikumaali taolisel sildil keegi hallikas tegelane, nuga käes püsti. Väheldane tumekollane vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt tume-tume-tumepunane. Noh ikka tume kohe. Aga ikkagi punane, mitte must.

Aroom. Ummmm. Odravein? Jah kohe kindlasti! Selline magus, kompotilik, raske. Stout? Mitte väga ... aga sutike sinnapoole. Mõrkjas, röstine, puidune igatahes. Imperial stout? Noh kah õige. Pisut lagritsat ... ja kusjuures soolakat!?! Röstitud mandlid. Tumedad rosinad. Õõõõrn suistune puudutus.

Esmamekk. Raske. Ploomine. Vürtsikas. Mõrkjas. Sametine. Vanamoeline tuhmunud servant, mille klaasuste taha kristallkausis on šokolaadikommid ja kuivatatud ploomid. 

Keskmaitse. Odraveini ja stoudi ristand. Ilus ristand. Pai laps. Istu, võta kommi. Las isa nüüd seisab siin veidi ja mõtleb, et misasi niimoodi ristudes välja tuli. Kolmapäevasel ristteel ristudes. Täiskuu ajal. 

Lõppmaitse. Impstout'ish. Barleywine'ish. Fullbody'ish. Kõrvetatud. Ish. Servandi salasahtlis leidub tükike vana šokolaadi. Sellist paatunud, valkja kirmega kattunud. Kivikõva. Kuid niiiiiiii kakaost, et kõrvad tõmbuvad rulli ja keel kuivab suulakke. 

Järelmekk. Siiras segadus. Tunnustav noogutus. Rahulolev ohe. Nummi-nummi. Poisid, pange see asi vaati. See kraam siin tahaks vaniljega kopuleeruda. Ja iiriskommi näha. VÕI - hapu veinivaat? Oikurja, kui seda saaks veel lambic-pärmiga nakatada! Flaami punasega segada?

MEEEGA! (hüüda Mynthoni reklaami häälega) Tankeri poisid, te olete taas sadulas. Hollandi abiga või mitte, aga te olete maha pannud maamärgi, vähemalt Eesti õllemaastikul on see asi esmakordne. Tehke veel, aga tehke juba mingi täiendava kiiksuga. Seniks vana Gambrinuse siiras tänu emotsiooni eest. Ja kummardus kah!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment