Thursday, June 8, 2017

Industriaal


Industriaal (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Meie miljonivaateks on tossavad korstnad ja tuhamäed. Meie jalgealust õõnestavad gigantsed puurid. Meie edetabelites troonib masinate muusika. Meie luksuslimusiiniks on kaevadusrong ja pühapäeval peame piknikku tööstuspargis.
IBU 101"

Vahvalt omanäoline pudel, sildil kaevurdamine. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne.

Aroom on korralikult humalane, karmilt rauarohke, kuivatatud maasikate ja pihlakate vinene. Kloostrikaevust halja terasketi kõlisedes tõstetud tsinkpang, täis rauamaitselist vett.

Esmamekk on raske kehaga ja tihkelt magusakas. Keskmaitse meenutab alguses metsmaasikaid siirupis, siis tuleb aga esile ehedat männivaiku ja päikese käes kuumenenud kadakaoksi. Suvepäeva leitsak sulatab isegi kanarbikust vaigu välja, saati siis väluserval seisvaist mändidest ... vaid maamesilane tiirutab suminal varjulisemas nurgas, tuulutades tiivakestega väiksemaid päikses nõrkenud mutukaid. Raskelt palav on ... ja see vesi on ka raske.

Lõppmaitse valab sularauda ja vaatan ohates alla orgu ... seal kuskil läbi põuavine aimdub jõgi. Veel veidi ränka tööd ja saab hüpata rabast nõrguva jõe raudpruunidesse ja külmadesse voogudesse ... niipaljukest kui seda karmkivisel jõepõhjal kopratammi taha kogunenud on. Järelmaitse aega võib külaseppa näha juba veidi toibununa, mehe raskuse all käuksuval paadisillal seismas, pikist juukseist ja habemeist vesi nõrgumas mööda paljast karvast härgjat keha. Keda siin ikka häbeneda, jõevaimud ju lasevad ka ise paljalt ringi. 

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Üks üsna ränk topppelt-IPA, mille puhul ainuke etteheide on tootjale: mehed, kas te olete põrunud, et sildile topelt-IPA ei kirjutanud??? Aga muidu üsna etalonjas tegu. Vajab õlles keedetud ja üleküpsetatud seakooti, siukest suuremat. Sinepiga.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment