Saturday, July 8, 2017

American Brown Ale

American Brown Ale (Saue, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Liigimääratlus peegeldub nimes, tegemist on pilootpruuliga ja RB sestap ka ei tunne jooki

Tootjainfo: "Cascade, Columbus,  Willamette
IBU 40"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Pruunakas vaht täidab 4/5 klaasist, kuid on hõre ja mitte kuigi kestev. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. Aroom on nõrgapoolne, vähese kõrvetatud suhkru ja õrnalt veinise noodiga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõnusalt maitsetihe, magusakas-mõrkjas, kõrvetatud rosinate ja kakao tooniga. Lõppmaitse muutub hapukamaks, rauarohke rabavee ja pihlakakompoti segune. Järelmekk toob taas esile mõrkja ... ehk koguni veidi kirbe põhinoodi, mida elavdab väike vürtsikas säde.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Eks selline liigimääratlus nagu "american brown ale" ole veidi meelevaldne, kuid samas väga täpne. Sama hästi võiks muidugi öelda "black session IPA". Tasub tootmisse võtta küll, kuid karbo tuleks kontrolli alla saada.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment