Sunday, July 23, 2017

Blond


Blond (Koch, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgia Ale" ja hinnang 30 punkti

Tootjainfo: "Kochi Blond on puuviljane kuldne Belgia ale tüüpi õlu, mille valmistamisel on kasutatuderinevaid linnaseid, humalaid, suhkrut ning lisatud koriandrit. Kääritamiseks on kasutatud just selle õlle jaoks valitud belgia alei pärmi.
Magusalt mahedal õllel on kergelt vürtsine küpsete puuviljade aroom, mille buketis on tunda ka melonit, banaani, tsitruselisi, sõstart, pisut pärmi. Järelmaitse pehme, kergelt hapukas, puuviljane.
Õlu on filtreerimata, omades seetõttu pärmist alatooni ja hägu."

Väike lihtne pudel, sama lihtsal kollasel sildil valged ja mustad kirjad. Erkvalge sentimeetrine vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - vähese väiketükilise hõljumiga kuldne. Aroom on pigem hapukas kui magusakas, koriandri vaigune noot on aimatav, ent nõrk.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaits on magusakas-vürtsikas, kuid kuidagi tühi ja kunstlikult kukekommilikult magus, Lõppmaitse on juba üsna belgialik, vürtsikas, veidi banaanine ja ... kehatu. Järelmekk mõjub nii sujuva ja sulavana, et sõidab pea jälge jätmata üle keele ... tõsi küll päris lõpus ilmub nii blegialik vürtsikus kui ka õhkõrn koriandrine vaigusus.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-magusaka buketiga keskpärane rüüpeke. Noh belgia pärmi vürtsikus on küll täiesti tunda, kuid selle tavaliselt puuviljaselt värske ja pidulik olek on nii nudi ja pehme, et teist korda võtma seda poeriiulist käsi küll ei tõuse.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment