Thursday, March 1, 2018

Pilootpruul Saison-1

Pilootpruul Saison-1 (Pihtla, Eesti) pdl 0,33l. alc 5,6 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, nisu, Munich. Humalad: Amarillo, Citra. Must pipar, mooniseemned. Pärm: T58
IBU 18"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Kork avaneb tugeva sutsakaga ja valge vaht täidab kogu klaasi - see pole hea märk! Õlle värvus - kahvatukollane. Aroom on üldiselt saisonile üsna omane, magusakas ja vürtsikas, kuid ka veidi tolmune ja leivajahune.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, kuid samas tugevneb ka magus pool, muutudes veidi läägekski. Lõppmaitses pääseb selle ülemäärase magususe alt esile sutike haput nooti, kuid ainult hetkeks. Järelmekis võistlevad mõrkjas ja magus, mõlemad üle võlli selle stiili jaoks, omamoodi meeldiva õlise tilgakesena tuletavad meelde end mängus olnud mooniseemned.

Keskmises kergema kehaga, ülekarboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga vastuoluline rüübe. Saisoni olemus oleks nagu ära tabatud, kuid esiteks on jääksuhkrud ülemäära kõrged ning puudu jääb tasakaalustavast hapukast puuviljasest kergusest. See jook peaks olema säravalt õhuline ja pidulik, kuid on selle asemel ülevõlli karboga ja magusa-mõru üleküllusega.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment