Friday, December 2, 2016

Süsi

Süsi (Mõro, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: chocolate stout

Tootjainfo: "Koostis: vesi (Tallinn, Nõmme); linnased (American Pale Ale, Caramunich, Chocolate wheat), humalad (Fuggles, Cascade), pärm K-97, kakaooad"

Väike lihtne pudel, tume ebamäärane sildikujundus. Vähene tumekollane vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - must. Aroom on tugevalt röstine ja šokolaadine.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse on alguses veidi leivaselt magusakas, kuid siis tuleb esile tugev hapukas röstisus, mis läheneb kõrbenud mõrkjusele ... selline üleröstitud kohvi taoline. Lõppmaitse muutub varasemaga võrreldes ootamatult kehakaks, tihke magus-hapukas pohla- ja murakaliköörilik põhitoon võistleb selle alla jääva mõrkja šokolaadiga. Järelmekk on tihkelt hapukas-mõrkjas, meenutades kõrbenud rosinaid ja segades sekka veidi lagritsat.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga Väga hea tasandi rüübe! Mõnusalt mitmekihiline, ehkki veidi võiks ette heita liigset kõrvetatud röstisust. Siia kõrvale tahaks midagi kerget ja klaari, kasvõi õhukesi õunaviilakaid.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment